luni, 23 mai 2011

Despre mierea de rapiță

Cum prima recoltă o reprezintă mierea de rapiță, iată câteva date despre aceasta:

- este mierea care cristealizează cel mai rapid și cel mai fin, textura fiind asemănătoare unui șerbet, ceea ce o face foarte ușor de întins pe pâine. Un mic dejun ideal, alături de o cană de ceai de mentă, sau desertul perfect, întinsă peste untul de casă întins pe o felie de pâine de casă;

- are un gust excelent și este ușor digerabilă;

- conține (ca și uleiul de rapiță) acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare;

- este unul din sortimentele de miere cu cele mai puternice proprietăți antibacteriene;

- se dizolvă greu în apă;

- se recomandă în tratarea afecțiunilor rinichilor, inimii și sistemului circulator (de exemplu, ajută la refacerea și menținerea elasticității pereților vasculari), ale plămânilor, ale sistemului respirator și ale gurii;

- protejează ficatul și îmbunătățește funcțiile pancreasului și splinei;

- este recomandată împotriva colesterolului;

- se recomandă în tratamentul local al ulcerelor varicoase;

- are efecte benefice în viroze și răceli;

- este un pansament excelent pentru stomac;

- este mai puțin dulce decât celelalte mieri, ceea ce o face plăcută pentru persoanele care nu suportă bine dulceața multor tipuri de miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu