Cum prima recoltă o reprezintă mierea de rapiță, iată câteva date despre aceasta:
- este mierea care cristealizează cel mai rapid și cel mai fin, textura fiind asemănătoare unui șerbet, ceea ce o face foarte ușor de întins pe pâine. Un mic dejun ideal, alături de o cană de ceai de mentă, sau desertul perfect, întinsă peste untul de casă întins pe o felie de pâine de casă;
- are un gust excelent și este ușor digerabilă;
- conține (ca și uleiul de rapiță) acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare;
- este unul din sortimentele de miere cu cele mai puternice proprietăți antibacteriene;
- se dizolvă greu în apă;
- se recomandă în tratarea afecțiunilor rinichilor, inimii și sistemului circulator (de exemplu, ajută la refacerea și menținerea elasticității pereților vasculari), ale plămânilor, ale sistemului respirator și ale gurii;
- protejează ficatul și îmbunătățește funcțiile pancreasului și splinei;
- este recomandată împotriva colesterolului;
- se recomandă în tratamentul local al ulcerelor varicoase;
- are efecte benefice în viroze și răceli;
- este un pansament excelent pentru stomac;
- este mai puțin dulce decât celelalte mieri, ceea ce o face plăcută pentru persoanele care nu suportă bine dulceața multor tipuri de miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu